Sarmalele bunicii

Pentru sarmalele bunicii va trebuie 500 g carne de porc, 500 g carne de manzat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne de porc
  • 500 g carne de manzat
  • 200 g slanina afumata
  • 200 g costita afumata
  • 1 kg ceapa
  • 2 morcovi
  • o cana de orez
  • o varza murata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o lingura de boia dulce

Mod de preparare

Sarmalele bunicii sunt delicioase. Se taie ceapa marunt, morcovul se rade pe razatoare, slanina si costita se taie cubulete, dupa care se amesteca si se calesc la foc domol, timp de 20 de minute, apoi adaugam carnea taiata cubulete si orezul spalat bine, dam gust de sare, piper si boia. Amestecam bine si facem sarmale mari dintr-o singura frunza, le asezam in cratita unsa cu ulei, punem crengute de cimbru si varza tocata, asezam sarmalele in rand, apoi punem 4 cani de apa, 200 g suc de rosii si dam cratita la cuptor.


Sarmalele bunicii sunt bune calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori