Sarmalele bunicii

Pentru sarmalele bunicii va trebuie 500 g carne de porc, 500 g carne de manzat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne de porc
  • 500 g carne de manzat
  • 200 g slanina afumata
  • 200 g costita afumata
  • 1 kg ceapa
  • 2 morcovi
  • o cana de orez
  • o varza murata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o lingura de boia dulce

Mod de preparare

Sarmalele bunicii sunt delicioase. Se taie ceapa marunt, morcovul se rade pe razatoare, slanina si costita se taie cubulete, dupa care se amesteca si se calesc la foc domol, timp de 20 de minute, apoi adaugam carnea taiata cubulete si orezul spalat bine, dam gust de sare, piper si boia. Amestecam bine si facem sarmale mari dintr-o singura frunza, le asezam in cratita unsa cu ulei, punem crengute de cimbru si varza tocata, asezam sarmalele in rand, apoi punem 4 cani de apa, 200 g suc de rosii si dam cratita la cuptor.


Sarmalele bunicii sunt bune calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci