Sarmalute in foi de ceapa si de vita

Se taie cubulete o ceapa (mai mica) si se prajeste in 2 linguri de ulei. Se da pe razatoare morcovul. Se pune orezul la muiat un pic, apoi se fierbe i

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g carne tocata vita
  • 250g jumarele
  • 1kg cepe mari
  • 50g orez
  • 1 morcov
  • 1 lingura de bulion
  • patrunjel
  • marar
  • cimbru
  • sare
  • piper dupa gust
  • 2 liguri ulei

Mod de preparare

Se taie cubulete o ceapa (mai mica) si se prajeste in 2 linguri de ulei. Se da pe razatoare morcovul. Se pune orezul la muiat un pic, apoi se fierbe incet, la foc mic, laolalta cu mocovul. Cand e aproape fiert se ia de pe foc si se amesteca bine cu jumarelele (din care pastrati o lingura) si carnea tocata. Se adauga bulionul, verdeata, sarea si piperul si se amesteca iar.

Se pune pe fundul oalei in care o sa fierbeti sarmalele o lingura de jumarele si o baza (frunze de varza sau de vita), ca sa nu se parleasca sarmalele. Se impacheteaza frumos in frunzele de vita. Cepele mari se taie in 2 si se scot foile mai mari cu un cutit. Se ia o foaie mai mare si se potriveste cu una mai mica, sa intre un pic una intr-alta. Se umple cu varf una din jumatati si se potriveste in cealalta. Se aseaza frumos in oala, iar la sfarsit se acopera cu alte foi.

Foile se vita se umplu si ele si se aseaza la fel, in alta oala. Se dau in clocot pe aragaz si apoi se fierb la cuptor la foc mic 2-3 ore.
Cu smantana!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Iepure cu cartofi la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Pate din ficat de pui
Bucataras.RO

Pate din ficat de pui

"picnicul bucatarasilor"

Pate din ficat de pui
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola