Frunzele de vita se spala bine in mai multe ape reci, apoi se fierbe intr-o oala apa pana clocoteste si se introduc cate zece odata, sa se opareasca.
Frunzele de vita se spala bine in mai multe ape reci, apoi se fierbe intr-o oala apa pana clocoteste si se introduc cate zece odata, sa se opareasca. Cand se inmoaie,
cam dupa doua minute, se scot pe o farfurie, folosind o spumiera. Dupa ce s-au racit, se ia fiecare frunza si i se scot coditele si partea dinspre coton.
Carnea se spala bine, se taie bucatele si se toaca la masina. Ceapa se curata, se spala si se marunteste. Orezul se spala in mai multe ape reci, apoi se scurge bine. Ciupercile se curata de pielite, se spala si se taie pestisori. Morcovul se curata si se taie cubulete mici.
Se amesteca apoi, intr-un vas mare, carnea, orezul, ciupercile, oul, jumatate din cantitatea de verdeata, tocata in prealabil, jumatate din cantitatea de ceapa
maruntita, cimbru, sare si piper. Se umplu foile de vita cu acest amestec, avand grija sa se infasoare strasnic. Restul de ceapa se caleste in ulei, adaugand bulionul si omogenizand cu apa.
Se toarna totul in cratita, se adauga morcov, sare, piper, putina verdeata si se lasa la fiert timp de 35-40 min.
Alte retete mancare recomandate
Ghiveci de legume
Ciulama de ciuperci
Musaca de vinete
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseIntotdeauna cand iau lapte dulce de la tarani sau chiar de la mama de la tara, inainte de a-l fierbe il incerc punand intr-o...
Branza naturala din lapte de vaca
Comentarii