Sarmalute in foi de vita

Frunzele de vita se spala bine in mai multe ape reci, apoi se fierbe intr-o oala apa pana clocoteste si se introduc cate zece odata, sa se opareasca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 40 de frunze de vita tinere
  • 600 g pulpa de porc
  • 200 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 3 pahare de orez
  • un pahar de ulei
  • 3 linguri de bulion
  • un ou
  • 2 cepe mijlocii
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Frunzele de vita se spala bine in mai multe ape reci, apoi se fierbe intr-o oala apa pana clocoteste si se introduc cate zece odata, sa se opareasca. Cand se inmoaie,

cam dupa doua minute, se scot pe o farfurie, folosind o spumiera. Dupa ce s-au racit, se ia fiecare frunza si i se scot coditele si partea dinspre coton.

Carnea se spala bine, se taie bucatele si se toaca la masina. Ceapa se curata, se spala si se marunteste. Orezul se spala in mai multe ape reci, apoi se scurge bine. Ciupercile se curata de pielite, se spala si se taie pestisori. Morcovul se curata si se taie cubulete mici.

Se amesteca apoi, intr-un vas mare, carnea, orezul, ciupercile, oul, jumatate din cantitatea de verdeata, tocata in prealabil, jumatate din cantitatea de ceapa

maruntita, cimbru, sare si piper. Se umplu foile de vita cu acest amestec, avand grija sa se infasoare strasnic. Restul de ceapa se caleste in ulei, adaugand bulionul si omogenizand cu apa.

Se toarna totul in cratita, se adauga morcov, sare, piper, putina verdeata si se lasa la fiert timp de 35-40 min.
Alte retete mancare recomandate

Ghiveci de legume

Ciulama de ciuperci

Musaca de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa