Scaloppine all limone (cotlet de vitel in sos de lamaie)

Scaloppine all limone adica un delicios cotlet de vitel imbracat in bacon si servit alaturi de un delicios sos de lamaie. O cina delicioasa si sofisticata, dar deloc greu de preparat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Scaloppine all limone (cotlet de vitel in sos de lamaie)

Ingrediente

  • 2 antricoate de vitel fara os
  • 4 linguri cu unt
  • 8 felii bacon
  • 1 lamaie
  • 3 linguri faina
  • 50 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • pipr alb
  • Garnitura:
  • -6 cartofi
  • 2 linguri unt
  • sare
  • Bruschete:
  • 2 felii paine
  • 2 rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc uscat sau verde

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert pentru garnitura.

Se pun la topit 2 linguri de unt. Bucatile de carne se spală și se șterg bine cu un prosop apoi se bat putin, se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti.
Se scot bucățile de carne, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa intr-un loc caldut pana se prepara sosul.

Se topeste restul de unt. Cand s-a incins se adauga făina, puțin câte puțin, și se amesteca rapid pentru a nu face cocoloașe. Adăugăm treptat și vinul, zeama de lămâie, sare si piper. Amestecăm bine timp de 15-20 de secunde, apoi oprim focul.

Se toaca marunt cele doua rosii si cateii de usturoi, se amesteca, se stropesc cu ulei de masline si se potriveste gustul cu sare si putin busuioc uscat.

Se invelesc bucatile de carne in bacon si se aseaza intr-o tava pentru cuptor pe fundul careia am pus hartie de copt
Alaturi punem si cele doua felii de paine pe care asezam salata de rosii cu usturoi.
Se da tava la cuptor pentru 10-15 minute timp in care vom pregati piureul de cartofi.

Intr-o farfurie intinsa puneti cateva linguri de piure, asezati deasupra bucata de carne, turnati sosul si asezonati cu patrunjel verde tocat.

Cu ajutorul funcţiei de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore eşti gata oricând să spui "Poftiţi la masă!" Chiar dacă nu eşti lângă Philips Multicooker când timpul de încălzire se încheie, funcţia "KEEP WARM" păstrează mâncarea caldă în continuare.
Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Serviti cotletul de vitel in sos de lamaie cald alaturi de cartofii piure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide