Shaorma de casa este varianta mai sanatoasa a shaormei care se gaseste "in oras" , pentru ca o poti face asa cum vrei tu si poti pune in ea ce vrei tu. Pana si ruccola.
Lipiile:
Apa o punem intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta.
Intr-un bol punem faina si sarea.
Drojdia o dizolvam in putina apa calduta si cu zahar, apoi o turnam peste faina.
Punem si apa treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Il lasam 30 de minute la crescut intr-un loc caldut.
Presaram pe masa putina faina, rupem 4 bucati de aluat si le intindem cu sucitorul pana obtinem niste foi foarte subtiri.
Le coacem pe rand intr-o tigaie teflonata dar fara pic de ulei.
Pieptul de pui:
Spalam pieptul de pui, il portionam si il batem cu ciocanul de snitele dar foarte putin sa nu le facem prea subtiri.
Intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sare, piper, boia de ardei si usturoiul pisat, apoi dam drumul bucatilor de pui si le lasam 30 de minute la frigider.
Incingem o tigaie grill (cu aceasta ocazie am testat tigaia grill primita in urma concursului Top Chef sponsorizat de cei la Bilancia, carora le multumesc foarte mult), rumenim puiul de ambele parti, apoi il taiem fasii pe lung.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem betigase.
Ii amestecam intr-un vas cu 2 linguri de ulei, sare, boiaua de ardei, apoi ii punem intr-o tava pe hartie de copt.
Introducem tava in cuptor si ii lasam pana sunt bine patrunsi si rumeniti.
Varza o taiem fideluta si o frecam cu putina sare.
Castravetii murati ii facem cubulete, iar gogosarii felii subtiri.
Luam cate o lipie si o umplem cu fasii de pui, cartofi, castraveti murati, gogosari, varza, iar deasupra sos de maioneza si ketchup.
Le impachetam strans, iar la un capat le punem cate o punguta si le legam ca sa putem servi.
Puteti pune rondele de ceapa, felii de rosii si tot ce va mai place.
Va garantez ca iese foarte buna shaorma pregatita in casa.
Sa aveti pofta!
Shaorma de casa poate fi servita si cu un sos iutel de la Bunatati din natura.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiMENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!
Patratele cu dovlecei si morcov1. Spalati legumele, taiati-le cuburi 2.
Supa crema de morcov si piept de curcanIntr-o zi am avut pofta de cornuri, dar nu orice fel de cornuri, ci niste cornuri nu foarte pretentioase, sa fie si pufoase...
Cornuri pufoase cu marmeladaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii