Snitel cu brinza

Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framinta bine si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora. Apoi se formeaza (cu mina

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. carne tocata slaba
  • 2 oua
  • 200 gr. cascaval de vaca (dat pe razatoarea mare)
  • sare si piper dupa gust
  • 150 gr. faina
  • 1 ou batut bine cu 3 linguri de lapte
  • 400 gr. pesmet

Mod de preparare

Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framinta bine si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora. Apoi se formeaza (cu mina umeda) mingi din preparatul de mai sus, care se turtesc putin in palma, apoi se trec prin faina, prin oul batut cu lapte, iar in final prin pesmet. In momentul in care se trec prin pesmet, se preseaza atent, in asa fel incit mingea de preparat (carnea) va deveni un snitel de dimensiune palmei si grosimea degetului mic.

Se asaza pe planseta, unul langa celalalt si se lasa la frigider 2 ore. Se prajesc in tigaia incinsa, cu putin ulei, avind grija sa se intoarca de doua-trei ori pe fiecare parte , cite 2 minute.
Se servesc snitelele calde, cu pilaf de orez, cous-cous, pireu de cartofi, sufleu de conopida, varza calita, cartofi natur, ghiveci de legume, cartofi gratinati, la alegere.

Se poate prepara cantitate dubla de snitele si se pot pastra la congelator, neprajite. Cand se vor servi, e bine sa fie scoase din congelator cu 2-3 ore inainte de prajire.

Dintr-un kg. carne vor rezulta 12 buc. de snitel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Scrumbii de Dunare la gratar
1
Mancaruri cu peste

Scrumbii de Dunare la gratar

Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...

Scrumbii de Dunare la gratar
Savarine cu aluat dospit si fructe exotice
2
Prajituri

Savarine cu aluat dospit si fructe exotice

Culoare si savoare, atat de simplu!

Savarine cu aluat dospit si fructe exotice
Biscuiti prajiti
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti prajiti

Desertul copilariei!

Biscuiti prajiti
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala
4
Prajituri

Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala

Simpla si delicioasa!

Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosii
5
Aperitive cu legume

Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosii

Este genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...

Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosii
Parteneri
Crochete din cartofi și cașcaval
Bucataras.RO

Crochete din cartofi și cașcaval

Crochetele din cartofi și cașcaval pot constitui un aperitiv gustos, sau o garnitură deosebită, pentru un fel principal....

Crochete din cartofi și cașcaval
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea