Snitel cu sos de legume cu vin

Pentru snitel cu sos de legume cu vin se prepara la inceput sosul punind toate zarzavaturile (si ceapa) la fiert cu putina apa. Cand sunt fierte se paseaza.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500-600 g pulpa de porc sau 6 cotlete fara os
  • 1 dl ulei
  • sare
  • piper ;
  • Pentru sos :
  • 1 morcov mic
  • ½ telina
  • ½ ardei gras
  • 2 rosii
  • 1 ceapa mica
  • 1 pahar vin
  • 2 linguri unt
  • cimbru

Mod de preparare

Pentru snitel cu sos de legume cu vin se prepara la inceput sosul punind toate zarzavaturile (si ceapa) la fiert cu putina apa. Cand sunt fierte se paseaza si pireul obtinut se pune din nou la fiert cu vinul, putina apa, sarea, untul si cimbrul. Cand sosul a scazut destul, se lasa deoparte. Snitelele se bat usor, se presara cu sare si se rumenesc putin in ulei. Apoi se asaza intr-o tava, se pun in cuptor si se stropesc din cand in cand cu vin. Cand snitelele sunt aproape gata, se adauga sosul, se mai lasa la cuptor 15-20 minute, apoi se asaza pe un platou decorat cu frunze de salata.


Se serveste cu pireu de cartofi sau cartofi cu unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori