Snitele de pui cu sos de spanac

retete de vara

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Snitele de pui cu sos de spanac

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita condimente pentru pui
  • 1/2 lingurita ierburi italiene
  • Sos de spanac
  • 50 g unt
  • 500 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 100 g cascaval
  • 500 g spanac
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • ierburi italiene

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop, se feliaza felii care le vom bate putin cu ciocanul pentru snitele.

Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele, adaugam snitele, amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider 30 min,

Intr-o tigaie adaugam putin ulei de masline si, cand s-a incalzit, prajim snitele de pui pe ambele parti.

Scoatem snitele pe un servetel absorbant, acoperim si lasam deoparte.

In uleiul in care am prajit snitele, adaugam untul, lasam sa se topeasca, dupa care adaugam smantana, faina amestecata cu laptele, condimente italiene, sare, piper si omogenizam.

Cand da in clocot, adaugam spanacul (spalat si scurs bine de apa) tocat, amestecam adaugam rosia taiata cubulete (oparita si decojita), ardeiul tocat marunt.

Lasam sa fiarba cca 10 min pana ce capata o consistenta cremoasa.

La final se adauga snitele de pui, cascavalul si mai lasam 2-3 min.

Noi am servit cu spaghete, dar se poate servi si simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci