Snitele de pui cu sos de spanac

retete de vara

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Snitele de pui cu sos de spanac

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita condimente pentru pui
  • 1/2 lingurita ierburi italiene
  • Sos de spanac
  • 50 g unt
  • 500 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 100 g cascaval
  • 500 g spanac
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • ierburi italiene

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop, se feliaza felii care le vom bate putin cu ciocanul pentru snitele.

Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele, adaugam snitele, amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider 30 min,

Intr-o tigaie adaugam putin ulei de masline si, cand s-a incalzit, prajim snitele de pui pe ambele parti.

Scoatem snitele pe un servetel absorbant, acoperim si lasam deoparte.

In uleiul in care am prajit snitele, adaugam untul, lasam sa se topeasca, dupa care adaugam smantana, faina amestecata cu laptele, condimente italiene, sare, piper si omogenizam.

Cand da in clocot, adaugam spanacul (spalat si scurs bine de apa) tocat, amestecam adaugam rosia taiata cubulete (oparita si decojita), ardeiul tocat marunt.

Lasam sa fiarba cca 10 min pana ce capata o consistenta cremoasa.

La final se adauga snitele de pui, cascavalul si mai lasam 2-3 min.

Noi am servit cu spaghete, dar se poate servi si simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura Raffaello
2
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Conserva de peste cu legume pentru iarna
3
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Ciorba de gaina in oala sub presiune
5
Supe de carne

Ciorba de gaina in oala sub presiune

Se spala pasarea, se transeaza in bucatele potrivite si se aseaza in oala. Zarzavatul se toaca in cubulete mici si se adauga...

Ciorba de gaina in oala sub presiune
Parteneri
Cozonac cu zahar caramelizat
Bucataras.RO

Cozonac cu zahar caramelizat

Este un fel de Rosenkranz, pe care l-am facut prima data cu ani in urma dupa o reteta din revista "Practic in bucatarie". Si...

Cozonac cu zahar caramelizat
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc