Sos de masline si ciuperci cu muschi de vaca

Muschiul se curata de pielite, se sareaza si se pipereaza dupa care se lasa deoparte. Se pune ulei, intr-un vas, se adauga slanina taiata bucatele,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg muschi de vaca
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr slanina de porc
  • 1 lingura bulion de rosii gros
  • 250 mI vin rosu
  • 125 gr ciuperci
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ceapa
  • masline

Mod de preparare

Muschiul se curata de pielite, se sareaza si se pipereaza dupa care se lasa deoparte. Se pune ulei, intr-un vas, se adauga slanina taiata bucatele, dupa care se asaza vasul pe foc mic. Cand s-a infierbantat uleiul, se pune friptura si se intoarce pe toate partile pana se albeste. Se acopera cu un capac vasul si se lasa sa se rumeneasca. Se toarna peste muschi vinul, sosul de rosii si se adauga ceapa, zaharul si se lasa din nou acoperit, tot pe foc mic, timp de o ora. Se adauga apoi maslinele, ciupercile si se introduce tava la cuptor pentru 40-50 de minute.


Se serveste fierbinte.

Alte retete care contin carne:

Tocanita de pui Friptura de vita la cuptor Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc