Sote de pui cu sos de vin

Pulpele de pui se spala, se zvanta,se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun pulpele si se prajesc pe ambele parti, pana capa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Sote de pui cu sos de vin

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • sare
  • vegeta
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 morcovi

Mod de preparare

Pulpele de pui se spala, se zvanta,se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun pulpele si se prajesc pe ambele parti, pana capata o crusta aurie. Se scot pe o farfurie. Untul din tigaie se stinge cu apa. Se adauga apoi: morcovul taiat in bucati mai mari, sare, vegeta, cimbru, cateva boabe de piper, foaia de dafin, si se lasa la fiert 5-6 minute. Se toarna in tigaie si vinul, se scoate foaia de dafin si se pun din nou pulpele de pui. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert pana cand carnea devine frageda si bine facuta.

Carnea de pui impreuna cu vinul, vor forma un sos consistent si foarte gustos!


La sfarsit se adauga patrunjel verde tocat marunt. Se serveste fierbinte!

French taste! Bon appetit! Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc