Spaghete cu chiftele

Este o retete facuta in graba, seara dupa servici; cel mai bine se face in echipa (sotul si sotia) :)

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Spaghete cu chiftele

Ingrediente

  • 500g Carne tocata vita
  • 1 Cartof mediu
  • 1 Ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 Ceapa rosie
  • 2 felii paine
  • 1 ou
  • 500 g paste
  • 4 rosii cherry
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 8 catei usturoi
  • Sare de mare
  • Piper negru macinat
  • Boia ardei dulce
  • Cimbru
  • Chimen
  • Chili
  • Ulei de masline
  • Cascaval
  • Oregano
  • Busuioc
  • Patrunjel verde
  • Marar verde
  • Bulion de rosii

Mod de preparare

Chiftele: Se pune painea la inmuiat, se stoarce bine si se amesteca foarte bine cu carnea. Se taie ceapa marunt, care se adauga peste carnea tocata, cartoful se da pe razatoare, usturoiul si morcovul. Peste compozitie, se pune 1 ou, alaturi de condimente (sare, piper negru macinat, cimbru, busuioc, boia de ardei dulce, patrunjel si marar).


Se amesteca bine compozitia, se incinge uleiul, incepi sa formezi chiftelutele cu mana si se pun la prajit. Spaghetele: Intr-o oala puneti apa cu jumatate de lingurita de sare si 2 linguri de ulei de masline si fierbeti pastele al dente (1 minut mai putin decat scrie pe pachet ).


Sos: Tocati marunt ceapa rosie si cubulete ardeiul.

Adaugati putin ulei de masline intr-un wok/tigaie si caliti ceapa rosie cateva minute apoi adaugati ardeiul rosu pana acestea se inmoaie. Intre timp, taiati rosiile cubulete si le adaugati in tigaie cand legumele s-au calit. Adaugati o lingura de bulion, chili, oregano, busuiocul si usturoiul tocat marunt. Lasati aprox 10 minute. Apoi puneti pastele si mestecati. Mai lasati 10 minute si apoi adaugati sare si piper dupa gust. Pe deasupra razuiti putin cascaval.


Pofta buna! PS: Se serveste cu un vin alb demisesc Sauvignon blanc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide