Spanac cu carne de vita

Pentru spanac cu carne de vita spanacul se curata, se spala in mai multe ape reci, se opareste, se scurge de apa si se taie bucati mari.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • spanac - 1
  • 5 kg
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 250 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • faina - 30 g
  • lamaie - 100 g
  • usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru spanac cu carne de vita spanacul se curata, se spala in mai multe ape reci, se opareste, se scurge de apa si se taie bucati mari. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se opareste si se indeparteaza apa. Carnea se curata de pielita, se spala si se portioneaza. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala: 50 g se taie felii subtiri si din 50 g se extrage sucul. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Bucatile de carne se sareaza, se inabusa impreuna cu ceapa in ulei cu 150 ml apa, se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, jumatatea de cub MAGGI, usturoi, sare, cantitatea de apa necesara fierberii si se mai fierb aproximativ 20 minute. Cand carnea este aproape fiarta se adauga spanacul, continuand fierberea 15 minute; inainte de a se retrage vasul de pe foc se adauga piper si suc de lamaie.

Spanacul cu carne de vita se serveste cald, cu decor de felii de lamaie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci