Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Crestati pe toata lungimea, din centimetru in centimetru, pielea din zona grasa a spatelu
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Crestati pe toata lungimea, din centimetru in centimetru, pielea din zona grasa a spatelui, patrunzand pana la carne. Cu ajutorul unui cutit, desprindeti partial carnea de pe coaste in zona crestaturilor. Separat, amestecati cimbrul tocat cu untul si condimentele. Introduceti cate putin din amestecul cu unt in inciziile facute intre os si carne. Asezati acolo cat mai multe piersici si turnati restul de unt deasupra. Pentru a mentine carnea lipita de coaste. Pentru ca piersicile sa ramana la locul lor, pur si simplu, infasurati spatele cu o sfoara subtire in 3 sau 4 locuri diferite si legati strans. Puneti bucata de carne intr-o tava pentru copt, alaturi de piersicile ramase si de alte legume pe care vreti sa le serviti, la alegere - cartofii, pastarnacul, radacina de telina si anghinarea de Ierusalim sunt, toate, optiuni excelente. Dati totul la cuptor intre 50 de minute si 1 ora, lasand ingredientele sa mai stea in tava inca 10 minute inainte de a le servi. De regula, dupa ce am scos carnea si legumele, eu mai prepar niste sos in aceeasi tava. Resturile lipicioase ramase in ea devin minunate, daca le fierbeti cu putina apa sau vin, impreuna cu orice alta zeama din carne de porc.
Se serveste cald.
Alte retete recomandate:
Chiftele
Pulpe de pui la cuptor
Pastrama de oaie
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii