Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Crestati pe toata lungimea, din centimetru in centimetru, pielea din zona grasa a spatelu
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Crestati pe toata lungimea, din centimetru in centimetru, pielea din zona grasa a spatelui, patrunzand pana la carne. Cu ajutorul unui cutit, desprindeti partial carnea de pe coaste in zona crestaturilor. Separat, amestecati cimbrul tocat cu untul si condimentele. Introduceti cate putin din amestecul cu unt in inciziile facute intre os si carne. Asezati acolo cat mai multe piersici si turnati restul de unt deasupra. Pentru a mentine carnea lipita de coaste. Pentru ca piersicile sa ramana la locul lor, pur si simplu, infasurati spatele cu o sfoara subtire in 3 sau 4 locuri diferite si legati strans. Puneti bucata de carne intr-o tava pentru copt, alaturi de piersicile ramase si de alte legume pe care vreti sa le serviti, la alegere - cartofii, pastarnacul, radacina de telina si anghinarea de Ierusalim sunt, toate, optiuni excelente. Dati totul la cuptor intre 50 de minute si 1 ora, lasand ingredientele sa mai stea in tava inca 10 minute inainte de a le servi. De regula, dupa ce am scos carnea si legumele, eu mai prepar niste sos in aceeasi tava. Resturile lipicioase ramase in ea devin minunate, daca le fierbeti cu putina apa sau vin, impreuna cu orice alta zeama din carne de porc.
Se serveste cald.
Alte retete recomandate:
Chiftele
Pulpe de pui la cuptor
Pastrama de oaie
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaPregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneAzi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...
Ratatouille cu puiPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii