Stroganoff

Pentru stroganoff carnea de vita se spala, se taie fasii subtiri de 1-2 cm si se sareaza. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Stroganoff

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 700g/500g
  • ulei - 150 g
  • muschi de vita - 800 g
  • ceapa - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • smantana - 200 g
  • faina - 30 g
  • unt - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 1
  • 3 l
  • boia de ardei dulce - 3 g
  • cartofi - 1 kg
  • foi de dafin - 34 frunze
  • vin alb - 100 ml
  • sare
  • piper
  • usturoi dupa gust
  • mustar - 50 g

Mod de preparare

Pentru stroganoff carnea de vita se spala, se taie fasii subtiri de 1-2 cm si se sareaza. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa, cartofii se spala, se curata si se taie cuburi, dupa care se fierb in apa cu sare. Bucatile de carne se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa si se scot separat. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml supa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, cuburile MAGGI, foi de dafin, boia, piper, sare, supa (cca 1,100 l). Sosul se strecoara peste carne, se adauga usturoi si se continua fierberea. Ciupercile se inabusa separat in unt si se adauga peste carne, cand aceasta este aproape fiarta. Se mai adauga mustar, smantana, se fierbe 5-10 minute si spre final se adauga vin.

Stroganofful se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Nectar de caise
1
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
2
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
3
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa