Se spala creierul in mai multe ape si se curata. Se fierbe timp de aproximativ jumatate de ora in apa rece, adaugandu-se un praf de sare. Se taie carn
Se spala creierul in mai multe ape si se curata. Se fierbe timp de aproximativ jumatate de ora in apa rece, adaugandu-se un praf de sare. Se taie carnea in cubulete si se rumeneste in ulei incins. Se stinge cu o cana de apa si se lasa pe foc, sa se patrunda.
Intre timp, se pregateste un sos: se incinge untul si se caleste faina. Se adauga laptele cald, amestecand continuu. Se adauga un praf de sare si putin piper si se lasa pe foc pana se ingroasa. Se lasa la racit si apoi se adauga si galbenusurile. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza si ele, adaugandu-se si patru linguri de smantana.
Se taie creierul in bucati mici, care se pun intr-un vas din sticla termorezistenta, adaugandu-se si cubuletele de carne. Se toarna sosul deasupra, se presara cascaval ras si se introduce vasul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Alte retete carne recomandate
Ciulama de ciuperci
Ardei umpluti
Tocanita de pui
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaUn preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...
Dovlecei umpluti cu legume la cuptorGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii