Sufleu de creier cu smantana

Se spala creierul in mai multe ape si se curata. Se fierbe timp de aproximativ jumatate de ora in apa rece, adaugandu-se un praf de sare. Se taie carn

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g creier
  • 400 g carne macra de porc
  • 2 cani de lapte
  • 6 linguri de smantana
  • 5 oua
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala creierul in mai multe ape si se curata. Se fierbe timp de aproximativ jumatate de ora in apa rece, adaugandu-se un praf de sare. Se taie carnea in cubulete si se rumeneste in ulei incins. Se stinge cu o cana de apa si se lasa pe foc, sa se patrunda.

Intre timp, se pregateste un sos: se incinge untul si se caleste faina. Se adauga laptele cald, amestecand continuu. Se adauga un praf de sare si putin piper si se lasa pe foc pana se ingroasa. Se lasa la racit si apoi se adauga si galbenusurile. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza si ele, adaugandu-se si patru linguri de smantana.

Se taie creierul in bucati mici, care se pun intr-un vas din sticla termorezistenta, adaugandu-se si cubuletele de carne. Se toarna sosul deasupra, se presara cascaval ras si se introduce vasul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Alte retete carne recomandate

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci