Telina cu carne de vita

Pentru telina cu carne de vita carnea se spala, se curata de pielita, se portioneaza in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • telina radacina - 1
  • 5 kg
  • ceapa - 300 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • rosii conserva - 100 g
  • faina - 50g
  • ulei - 150 ml
  • vin alb - 75 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura apa - 1
  • 2 l
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • sare dupa gust
  •  

Mod de preparare

Pentru telina cu carne de vita carnea se spala, se curata de pielita, se portioneaza in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. telina radacina se curata, se spala si se taie felii pe lungime. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Carnea se sareaza, se inabusa impreuna cu ceapa in 50 ml ulei si 100 ml apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate, cuburile MAGGI, cantitatea de apa necesara fierberii (cca 1 l), sare si se continua fierberea cca 30 minute. telina se inabusa separat in 100 ml ulei si se adauga treptat cca 200 ml apa; se continua inabusirea. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga telina si rosii si se mai fierb cca 10 minute. La finalul fierberii, se adauga vin.

Telina cu carne de vita se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc