Toba

Se spala si se parlesc bine picioarele si urechile. Se rade soricul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai. Se pun sa fiarba

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Un stomac de porc
  • 1 kg de carne de la gat
  • limba
  • 2 picioare si urechile porcului
  • 1/2 kg de ficat
  • 250 gr. de slanina
  • sare
  • piper boabe
  • o foaie de dafin
  • 1 kg muschi de porc

Mod de preparare

Se spala si se parlesc bine picioarele si urechile. Se rade soricul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai. Se pun sa fiarba intr-o oala mare plina cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea.

Cand furculita patrunde usor in carne, se pune sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la gat si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa. In timpul fierberii oala se tine descoperita. Se fierb toate pana carnea se desprinde de pe os. Se lasa sa se racoreasca putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin.

Cu acest amestec se umple un stomac de porc pregatit cu multa atentie inainte. Stomacul se goleste, se rade usor cu lama unui cutit, se spala in mai multe ape reci. Ca sa se albeasca si sa dispara orice urma de grasime sau murdarie, se freaca usor cu malai. Se limpezeste in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga.

In amestecul de carne se adauga un pahar mare din zeama in care a fiert carnea, aceasta avand rostul de a lega carnea.

Odata umpluta, toba se leaga la capatul unde a fost umpluta, se pune apoi sa fiarba 2 ore la foc mic in apa calda, de preferat chiar in apa in care a fiert carnea. Se raceste in zeama in care a fiert. Se scoate si se pune intre doua scanduri curate, cu o greutate deasupra.

Se lasa la rece si se mananca peste o zi.

Se poate duce si la fum.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))
Bucataras.RO

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))

Gyros-ul, prietenul cel mai bun al serilor de bumtzi-bumtzi impodobite pe alocuri cu betzii de poveste si prieteni de club ce...

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise