Tocana bulgareasca de berbec

Pentru tocana bulgareasca de berbec carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • pulpa de berbec - 700 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • ardei gras - 350 g
  • cimbru - 1 g
  • orez - 100 g
  • usturoi - 15 g
  • ceapa - 300 g
  • untura/ulei - 200 g (ml)
  • vin rosu - 25 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • rosii proaspete/conserva - 400 g/200 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana bulgareasca de berbec carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Usturoiul se curata si se taie marunt. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie fasii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu cca 75 ml apa si se scot separat. in 100 g untura sau ulei si 100 ml apa se inabusa ceapa, dupa care se adauga pasta de tomate, usturoi, cimbru, ardei gras, sare, piper, bucatile de carne, 500 ml apa si se fierb cca 30 minute. Se adauga orez, rosii, vin si se fierb la cuptor cca 15 minute, intr-un vas acoperit.

Tocana bulgareasca de berbec se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Punch de lamaie
1
Punch-uri

Punch de lamaie

Se curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...

Punch de lamaie
Prajitura cu glazura de zmeura
2
Prajituri

Prajitura cu glazura de zmeura

Un blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!

Prajitura cu glazura de zmeura
Salata greceasca
3
Salate de legume

Salata greceasca

Este salata mea preferata.

Salata greceasca
Compot de prune in otet
4
Compoturi

Compot de prune in otet

Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...

Compot de prune in otet
Punch
5
Punch-uri

Punch

Ceaiul se prepara si se toarna apoi fierbinte peste coaja rasa de lamaie, amestecata cu zahar in prealabil. Se strecoara si...

Punch
Parteneri
Pate de nuci
Bucataras.RO

Pate de nuci

Pateul de nuci este de fapt o pasta de nuci hidratate in care putem pune orice dorim : ceapa  verde, usturoi, capere ,...

Pate de nuci
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni