Tocana bulgareasca de berbec

Pentru tocana bulgareasca de berbec carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • pulpa de berbec - 700 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • ardei gras - 350 g
  • cimbru - 1 g
  • orez - 100 g
  • usturoi - 15 g
  • ceapa - 300 g
  • untura/ulei - 200 g (ml)
  • vin rosu - 25 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • rosii proaspete/conserva - 400 g/200 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana bulgareasca de berbec carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Usturoiul se curata si se taie marunt. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie fasii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu cca 75 ml apa si se scot separat. in 100 g untura sau ulei si 100 ml apa se inabusa ceapa, dupa care se adauga pasta de tomate, usturoi, cimbru, ardei gras, sare, piper, bucatile de carne, 500 ml apa si se fierb cca 30 minute. Se adauga orez, rosii, vin si se fierb la cuptor cca 15 minute, intr-un vas acoperit.

Tocana bulgareasca de berbec se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc