Tocana cu carne de miel

Pentru tocana cu carne de miel carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 250 g/125 g
  • apa - 400 ml
  • carne de miel cu os - 700 g
  • ceapa - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • vin alb - 50 m
  • pasta de tomate - 50 g
  • usturoi - 15 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • cimbru - 1 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana cu carne de miel carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie marunt. Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa si se scot separat. in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa se inabusa ceapa, se adauga pasta de tomate, usturoi, boia de ardei, cimbru, rosii, bucatile de carne, sare si piper dupa gust. Se completeaza cu 400 ml apa fiarta si se continua fierberea. La final, se adauga vin si 1 din patrunjelul verde.

Tocana cu carne de miel se serveste calda, cu restul de patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc