Tocana cu carne de porc ardeleneasca

Pentru tocana cu carne de porc ardeleneasca carnea se spala, se taie bucati mai mici, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 250 g
  • ardei gras - 100 g
  • faina - 200 g
  • oua - 1 bucata
  • pasta de tomate - 25 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 500 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana cu carne de porc ardeleneasca carnea se spala, se taie bucati mai mici, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala, se taie felii subtiri. Ouale se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea, ceapa si ardeiul gras se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, 500 ml apa, sare, piper si se fierb 10-15 minute. Din ou, faina, sare, apa, se prepara o coca de consistenta tare. Se intind fitile cu diametrul de cca 1 cm si se taie in bucati de 2 cm lungime. Se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg, se adauga la carne si se fierb impreuna 5 minute.

Tocana cu carne de porc ardeleneasca se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Briose cu cirese

Briose cu cirese

Retete dietetice

Briose cu cirese
Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu visine
3
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
4
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez
Prajitura Ziua si Noaptea de post
5
Romania

Prajitura Ziua si Noaptea de post

Prajitura Ziua si Noaptea de post, este o reteta simpla si rapida, cu blat pufos si cu un aspect vizual deosebit. Este o...

Prajitura Ziua si Noaptea de post