Tocana de berbec

Tocana de berbec este o mancare gustoasa. Pentru aceasta reteta va trebuie 1,5 kg carne de berbec, 2 morcovi rasi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg carne de berbec
  • 2 morcovi rasi
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 pahar de vin
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • boia dulce
  • cimbru
  • boia iute
  • rozmarin
  • menta
  • 2  linguri de bulion

Mod de preparare

Tocana de berbec este foarte buna. Se pune ceapa cu ulei la calit, adaugam morcovul si ardeiul, apoi carnea taiata sub forma de patrate, foi de dafin, sare, piper; calim putin, apoi adaugam apa si lasam sa fiarba timp de o ora si jumatate. Dupa ce a fiert, adaugam vinul, boiaua, menta, cimbrul si bulionul, dupa care lasam sa mai dea cateva clocote, dupa care este gata.


Tocana de berbec se poate servi cu piure de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori