Tocana de ficat

Se inabusa ceapa taiata felii subtiri, se adauga bulionul sau rosiile si se mai fierbe. Se adauga ficatul taiat bucatele si se continua inabusirea imp

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr. ficat
  • 10-15 cepe
  • 2 linguri bulion sau 6-7 rosii
  • 2 linguri grasime
  • 1 pahar vin
  • sare
  • verdeata
  • piper

Mod de preparare

Se inabusa ceapa taiata felii subtiri, se adauga bulionul sau rosiile si se mai fierbe. Se adauga ficatul taiat bucatele si se continua inabusirea impreuna cu ficatul. Se stinge cu vin, daca este nevoie se mai adauga apa sau zeama de carne si se lasa sa scada bine. Sarea se adauga la urma, ca sa nu se intareasca ficatul. Ceapa se inabusa mai din vreme, iar ficatul se adauga numai aproape de masa, ca sa nu se intareasca.
Se poate servi simpla sau cu garnitura de orez, macaroane, cu piure de cartofi, asezat in vas rotund in forma de coroana, iar tocana la mijloc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc