Tocana de ficat

Se inabusa ceapa taiata felii subtiri, se adauga bulionul sau rosiile si se mai fierbe. Se adauga ficatul taiat bucatele si se continua inabusirea imp

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr. ficat
  • 10-15 cepe
  • 2 linguri bulion sau 6-7 rosii
  • 2 linguri grasime
  • 1 pahar vin
  • sare
  • verdeata
  • piper

Mod de preparare

Se inabusa ceapa taiata felii subtiri, se adauga bulionul sau rosiile si se mai fierbe. Se adauga ficatul taiat bucatele si se continua inabusirea impreuna cu ficatul. Se stinge cu vin, daca este nevoie se mai adauga apa sau zeama de carne si se lasa sa scada bine. Sarea se adauga la urma, ca sa nu se intareasca ficatul. Ceapa se inabusa mai din vreme, iar ficatul se adauga numai aproape de masa, ca sa nu se intareasca.
Se poate servi simpla sau cu garnitura de orez, macaroane, cu piure de cartofi, asezat in vas rotund in forma de coroana, iar tocana la mijloc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Foietaj cu mere
1
Prajituri

Foietaj cu mere

Intinde foietajul si taie 8 patrate de 10 x 10 cm. Decojeste merele, taie-le in doua, indeparteaza miezul si taie-le...

Foietaj cu mere
Varza de primavara
2
Mancaruri cu varza

Varza de primavara

Varza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura,...

Varza de primavara
Pachetele de primavara cu foi de orez
3
Aperitive cu legume

Pachetele de primavara cu foi de orez

Un gust dulce pikant ne-au cucerit pe deplin, iar faptul ca se lucreaza asa de usor cu foile de orez pe mine m-a incantat si...

Pachetele de primavara cu foi de orez
Chec din albusuri
4
Checuri

Chec din albusuri

Albusurile se bat tare, adaugandu-se zeama de lamaie. Se bat in continuare cu zaharul (pudra), iaurtul si la sfarsit cu...

Chec din albusuri
Dulceata de castane
5
Conserve de fructe

Dulceata de castane

Sunt sigura ca nu ati incercat aceasta reteta de dulceata de castane. Noi mancam castane fierte, coapte, piure, in diferite...

Dulceata de castane
Parteneri
Desert tort Seherezada cu fructe de padure
Bucataras.RO

Desert tort Seherezada cu fructe de padure

Eduard, Zmeul mijlociu a vrut, de fapt a fost provocat sa prepare un desert si a ajuns la aceasta reteta  Cunoscand-o...

Desert tort Seherezada cu fructe de padure
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni