Tocana de legume cu piept de porc

Tocana de legume cu piept de porc este o reteta recomandata de culinar.ro pentru masa de pranz. Necesita pentru preparare piept de porc, ceapa, cartofi, ardei si pasta de rosii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr piept de porc
  • 2 cepe rosii
  • 6-8 cartofi
  • 3 ardei capia
  • 2-3 ardei iuti
  • sare
  • piper
  • 2 frunze de dafin
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de rosii

Mod de preparare

Ceapa se taie rondele, apoi se inabusa cateva minute in ulei. Se adauga apa calda si ardeii capia feliati. Pieptul de porc se taie cubulete si se adauga in vas alaturi de ceapa si ardei. Se lasa la calit la foc mediu, apoi se adauga apa, daca este nevoie. Se condimenteaza cu sare, piper si foi de dafin. Cartofii se curata si se taie felii mari. Se pun in vas langa ceapa si carne si se inabusa bine. Spre finalul fierberii se adauga pasta de rosii si se mai lasa la fiert la foc mic. Inainte de a se pune vasul la cuptor se adauga 2-3 ardei iuti. Se introduce vasul inc uptor si se lasa 30 de minute la rumenit.


Mancarea se serveste ornata cu verdeata si cu muraturi asortate.
Alte retete:
Friptura de vita la cuptor
Pulpe de pui la cuptor
Cartofi la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc