Tocana de pui croata (Hrvatska piletinu gulaš )

Tocana de pui croata (Hrvatska piletinu gulaš) este o reteta de tocanita cu carne foarte populara in Croatia.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tocana de pui croata (Hrvatska piletinu gulaš )

Ingrediente

  • 600 g piept de pui dezosat si fara piele
  • 7- 8 rosii mari si coapte
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei capia
  • 1 lingura usturoi tocat
  • 200 g ciuperci feliate
  • 1 lingurita faina
  • piper negru macinat
  • boia de ardei
  • Vegeta Podravka Gust de gaina
  • 100 ml apa
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 300 g paste

Mod de preparare

Este o reteta populara in Croatia !

Pieptul de pui se taie felii, ceapa, rosiile si ardeiul capia se toaca / taie cubulete.
Stropim o craticioara cu ulei si asezam un strat de legume tocate, iar deasupra lor asezam feliile de pui si presaram cate un praf de piper macinat, boia si Vegeta Podravka.
Adaugam putin usturoi tocat si un praf de faina.
Deasupra carnii adaugam ciupercile, usturoiul rămas, apoi dupa gust mai adaugam piper macinat, boia si Vegeta Podravka .
Turnam deasupra vinul si apa, acoperim cratita cu un capac si tinem la cuptor aprox 1h.
Intre timp fierbem pastele aldente, le scurgem de apa si le tinem la cald.
Dupa 1 h , scoatem carnea din cratita ,iar o parte din legume le pasam cu blenderul si formam un sos.


Pastele se aseaza pe un platou stropite cu sosul din legumele pasate , alaturi de feliile de pui si restul legumelor.
Se orneaza cu busuioc taiat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tarta de post cu ciuperci
1
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Supa ungureasca de chimen
2
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
3
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
4
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta