Tocana de pui croata (Hrvatska piletinu gulaš) este o reteta de tocanita cu carne foarte populara in Croatia.
Este o reteta populara in Croatia !
Pieptul de pui se taie felii, ceapa, rosiile si ardeiul capia se toaca / taie cubulete.
Stropim o craticioara cu ulei si asezam un strat de legume tocate, iar deasupra lor asezam feliile de pui si presaram cate un praf de piper macinat, boia si Vegeta Podravka.
Adaugam putin usturoi tocat si un praf de faina.
Deasupra carnii adaugam ciupercile, usturoiul rămas, apoi dupa gust mai adaugam piper macinat, boia si Vegeta Podravka .
Turnam deasupra vinul si apa, acoperim cratita cu un capac si tinem la cuptor aprox 1h.
Intre timp fierbem pastele aldente, le scurgem de apa si le tinem la cald.
Dupa 1 h , scoatem carnea din cratita ,iar o parte din legume le pasam cu blenderul si formam un sos.
Pastele se aseaza pe un platou stropite cu sosul din legumele pasate , alaturi de feliile de pui si restul legumelor.
Se orneaza cu busuioc taiat marunt.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii