Tocana de vitel ardeleneasca

Pentru tocana de vitel ardeleneasca carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, patrunjelul radacina, 100 g ceapa, se curata, se spala si se cresteaza.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel fara os - 500 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 25 g
  • ceapa - 400 g
  • ardei gras - 150 g
  • faina - 25 g
  • orez - 150 g
  • oua - 2 galbenusuri
  • lamaie/sare de lamaie - 50 g/2 g
  • ulei - 150 ml
  • sare dupa gust
  • 1 1/2 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru tocana de vitel ardeleneasca carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, patrunjelul radacina, 100 g ceapa, se curata, se spala si se cresteaza. 300 g de ceapa se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ouale se trec sub jet de apa rece, se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si se extrage sucul. Faina se cerne. Bucatile de carne se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga morcovi, ceapa intreaga (100 g) si patrunjel radacina; se fierb impreuna cca 1 ora. Ceapa tocata marunt (300 g) se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga ardei gras, un cub si jumatate MAGGI, faina dizolvata in 50 ml apa rece si supa de la carne (cca 800 g). Sosul se fierbe cca 20 minute, se paseaza peste carne si se fierb impreuna. Se adauga galbenusurile de ou, sucul de lamaie, sare si se mai fierb inca 10 minute. Orezul se inabusa in 50 ml ulei, dupa care se adauga 400 ml supa de la carne si sare. Se fierb la cuptor intr-un vas acoperit.

Tocana de vitel ardeleneasca ae serveste calda, cu garnitura de orez.


 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Briose cu cirese

Briose cu cirese

Retete dietetice

Briose cu cirese
Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu visine
3
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
4
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez
Cheescake copt cu cirese
5
Romania

Cheescake copt cu cirese

O prajitura perfecta si racoritoare pentru zilele calduroase de vara! O compozitie de branza lejera cu stratul de cirese...

Cheescake copt cu cirese