Mancarea de fata e cumva asa, ca un boeuf bourguignon altoit cu un gulas austriac simplificat. E dulce-acrisoara si foarte aromata, gratie mirodeniil
Mancarea de fata e cumva asa, ca un boeuf bourguignon altoit cu un gulas austriac simplificat. E dulce-acrisoara si foarte aromata, gratie mirodeniilor din ea si vinului care o imbraca in haina parfumata inca de la inceput. Sau, ma rog, aproape de inceput, pentru ca lucrurile nu-s chiar atat de simple. Nu vreau sa se sperie nimeni, de aceea revin repede asupra afirmatiei legate de simplitate si spun asa:
Mai intai toci o ceapa mare si zdrobesti doi catei de usturoi. Ii azvarli intr-o oala cu o cana de arpagic murat si o lingura de ulei de masline. Pui oala pe foc mic-mic si lasi sa se inmoaie cele dintr-insa. Pui cate putina apa, vreme de un sfert de ceas si ai grija sa nu se arda ceapa. In sosul format, pui cateva bucati de carne de vitel, cu os cu tot. Poate fi piept ori poate fi ceafa frageda, dar musai sa aiba os, ca doar de acolo vin gusturile bune, intense. Peste carne torni doua-trei gaturi de vin rosu apoi pui capacul pe oala. Dupa alt sfert de ceas torni o cana de apa si lasi pe foc mic in continuare pentru o jumatate de ceas. Dupa asta, pui o cana mare de rosii zdrobite si o lingura de boia, doua foi de dafin si sase boabe de enibahar, putina sare si niste piper, cam dupa gust. Pui capacul la loc, dat intr-o parte si lasi sa scada incetut un ceas de vreme.
Pui apoi doua-trei felii de paine HapiHap intr-o farfurie si cladesti peste ele bucati de carne. Apoi torni doua-trei linguri de sos. Si gata. Sa vezi de nu te lingi pe degete, oricat de condamnabil ar fi lucrul asta.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii