Tocana delicioasa de carne de vita sau porc

Pentru tocana delicioasa de carne de vita sau porc se alege carnea de la piept, mai grasa, sau carne cu coaste. Se taie carnea in bucati potrivite.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ¼ kg carne (vita
  • porc)
  • 1 lingura unsoare sau ulei
  • 3-4 cepe
  • 1 lingura bulion de rosii
  • sare
  • piper
  • ½ lingura faina

Mod de preparare

Pentru tocana delicioasa de carne de vita sau porc se alege carnea de la piept, mai grasa, sau carne cu coaste. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca cu o lingura de unsoare. Se adauga cepele taiate felii subtiri. Se lasa pana se rumenesc usor, se pune apoi putina apa, se acopera si se lasa sa fiarb a inabusit, adaugind din cand in cand cite o lingura de apa fierbinte, pana ce carnea s-a fragezit. Se adauga bulionul, sarea, piperul si faina. Se acopera si se lasa sa mai scada putin la cuptor.


Se serveste cu mamaliga

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc