Tocana macelareasca

Pentru tocana macelareasca carnea se curata de pielita, se spala, se taie in bucati mici si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 250 g
  • carne de porc - 200 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • apa - 250 ml
  • cartofi natur - 1
  • 5 kg
  • pasta de tomate - 75 g
  • costita afumata - 50 g
  • ceapa - 400 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • vin alb - 75 ml
  • usturoi - 15 g
  • cimbru - 1 g
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana macelareasca carnea se curata de pielita, se spala, se taie in bucati mici si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Costita afumata se taie fasii subtiri. in 100 g untura sau ulei si 100 ml apa se inabusa carnea de vita si se adauga carnea de porc impreuna cu ceapa. Dupa inabusire se adauga usturoi, cimbru, sare, piper si costita afumata, pasta de tomate, jumatatea de cub MAGGI si 250 ml apa si se lasa sa fiarba cca 30 minute. La finalul fierberii, se adauga vin.

Tocana macelareasca se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra si garnitura de cartofi natur.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci