Tocana marinareasca cu carne de vita

Pentru tocana marinareasca cu carne de vita carnea se spala si se taie bucati mai mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • ficat de vita pentru galuste - 200 g
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • pasta de tomate - 50 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • oua - 1 bucata
  • ceapa - 250 g
  • cartofi - 1 kg
  • otet - 10 ml
  • pesmet - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • apa - 1 l

Mod de preparare

Pentru tocana marinareasca cu carne de vita carnea se spala si se taie bucati mai mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ficatul se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat cu sita deasa, impreuna cu 100 g ceapa. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Oul se trece sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Bucatile de carne se inabusa in untura sau ulei impreuna cu 150 g ceapa, adaugand treptat si 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, cuburile MAGGI, boia de ardei, sare, piper si 900 ml apa. Galustele de ficat se prepara astfel: ficatul tocat impreuna cu ceapa se amesteca cu ou si pesmet. Din aceasta compozitie se formeaza galuste cu lingurita, care se fierb in apa clocotita cu sare, se scot cu o strecuratoare si se adauga in tocana. Cand carnea este fiarta, se adauga otet, 1/2 din patrunjelul verde si se fierb impreuna 5 minute.

Tocana marinareasca cu carne de vita se serveste calda, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene cu mere calite
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise