Tocanita cu ardei copti si pui

- Mai intii frigem ardeii in tigaie fara grasime (ii coacem); - Cind sint gata, punem sare pe ei si ii lasam sa se inmoaie. Ii curatam si ii rupem fel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tocanita cu ardei copti si pui

Ingrediente

  • Reteta romanesca rapida:
  • 3 pulpe de pui dezosate (partea de sus a pulpei)
  • sos de rosii / bulion
  • 3 ardei grasi (colorati sau de care vreti)
  • 1 ceapa rosie mare
  • citiva catei de usturoi
  • patrunjel
  • ghimbir
  • sare
  • piper

Mod de preparare

- Mai intii frigem ardeii in tigaie fara grasime (ii coacem);

- Cind sint gata, punem sare pe ei si ii lasam sa se inmoaie. Ii curatam si ii rupem felii (pastram si zeama lor);

- Dezosam pulpele, le saram si piperam;

- Le calim cu citeva lg de ulei impreuna cu usturoiul;

- Punem si ceapa hacuita bine;

- Punem sos de rosii si lasam sa fiarba carnea si ceapa la foc mic, citeva clocote. Nu punem apa multa, doar stropi.

- Adaugam si ardeii cu zeama cu tot. Lasam sa fiarba la foc mic.

- Verificam carnea. Cind e gata, aruncam patrunjelul tocat si un praf de ghimbir.

Vom manca cu franzela tocmai facuta...

Reteta propusa de shumaila

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci