Tocanita de ceapa cu pui

Se curata ceapa si se spala. Carnea de pui se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se rumeneste carnea de pui pana devine usor aurie. Ceapa curat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tocanita de ceapa cu pui

Ingrediente

  • 500 gr ceapa
  • 300 gr carne de pui (eu am pus aripioare)
  • 3 linguri ulei
  • 4 rosii decojite
  • 200 ml suc de rosii
  • piper
  • sare
  • verdeata

Mod de preparare

Se curata ceapa si se spala. Carnea de pui se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se rumeneste carnea de pui pana devine usor aurie. Ceapa curatata si spalata se taie cubulete sau se da pe razatoare. Se caleste in cele 3 linguri de ulei. Cand a devenit sticloasa si transparenta se adauga carnea rumenita.

Se pune sucul de rosii si rosiile decojite si tocate sau mixate prin blender. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul. In timp ce fierbe se adauga cateva boabe de piper si frunze de dafin. Se sareaza dupa gust.

Cand s-a fiert ceapa, se adauga verdeata.


Merge foarte bine cu castraveti sau gogosari acri.

Alte retete de tocanita recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori