Tocanita de ceapa cu pui

Se curata ceapa si se spala. Carnea de pui se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se rumeneste carnea de pui pana devine usor aurie. Ceapa curat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tocanita de ceapa cu pui

Ingrediente

  • 500 gr ceapa
  • 300 gr carne de pui (eu am pus aripioare)
  • 3 linguri ulei
  • 4 rosii decojite
  • 200 ml suc de rosii
  • piper
  • sare
  • verdeata

Mod de preparare

Se curata ceapa si se spala. Carnea de pui se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se rumeneste carnea de pui pana devine usor aurie. Ceapa curatata si spalata se taie cubulete sau se da pe razatoare. Se caleste in cele 3 linguri de ulei. Cand a devenit sticloasa si transparenta se adauga carnea rumenita.

Se pune sucul de rosii si rosiile decojite si tocate sau mixate prin blender. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul. In timp ce fierbe se adauga cateva boabe de piper si frunze de dafin. Se sareaza dupa gust.

Cand s-a fiert ceapa, se adauga verdeata.


Merge foarte bine cu castraveti sau gogosari acri.

Alte retete de tocanita recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc