Tocanita de miel cu ciulama la cuptor

Tocanita de miel cu ciulama la cuptor este foarte buna. Dupa aceasta mancare gustoasa, se bea un vin negru si tamaios.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg carne de miel
  • 2 cepe
  • 1 pahar de ulei
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 pahar de bulion
  • 100 g unt
  • 200 g lapte
  • piper
  • sare
  • menta tocata fin
  • coriandru
  • 100 g cascaval
  • 2 linguri de pesmet
  • 6 cartofi

Mod de preparare

Pentru tocanita de miel cu ciulama la cuptor, carnea se caleste si se stinge cu supa, se lasa sa mai fiarba cu bulion si ceapa, iar cartofii se pun la fiert. Cand sunt aproape gata, se face un sos din zahar, bulion, sare, piper si menta tocata si se da un clocot, apoi punem peste cartofi un sos din untul topit stins cu lapte amestecat cu oul si trei linguri de faina alba, sare si piper. Ungem o tava cu unt si o tapetam cu pesmet, amestecam tocanita cu cartofi si cu doi catei de usturoi cu sosul alb, turnam in tava, presaram cascavalul deasupra si dam la cuptor. Dupa aceasta mancare gustoasa, se bea un vin negru si tamaios.


Tocanita de miel cu ciulama la cuptor se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori