Tocanita de pui si tocanita de vita sunt doua preparate culinare deosebit de gustoase si usor de preparat. Tocanita de pui este de multe ori preferat
Tocanita de pui si tocanita de vita sunt doua preparate culinare deosebit de gustoase si usor de preparat. Tocanita de pui este de multe ori preferata tocanitei de vita din cauza timpului de preparare, carnea de pui gatindu-se mult mai rapid. De altfel felul de pregatire al celor doua retete este aprape identic. Se toaca ceapa marunt, se caleste impreuna cu morcovul taiat bucatele ( eu am calit doar ceapa), se adauga puiul portionat ( spatele l-am oprit pentru supa) se condimenteaza, se lasa pana carnea se albeste si scade zeama lasata. Se adauga apa si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic.
Cand carnea este fiarta, separat se amesteca 2 linguri de faina cu smantana si se adauga la tocanita. (Ca sa fiu sigura ca nu se fac cocoloase, opresc focul, pun smantana amestec bine, apoi dau drumul la foc si las cateva minute sa fiarba). Usturoiul se zdrobeste si se adauga, la fel si patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cu mamaliga, branza si muraturi. Reteta Tocanita de pui a fost propusa de amalia aa pe forum culinar.ro. Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii