Tocanita de pui si tocanita de vita sunt doua preparate culinare deosebit de gustoase si usor de preparat. Tocanita de pui este de multe ori preferat
Tocanita de pui si tocanita de vita sunt doua preparate culinare deosebit de gustoase si usor de preparat. Tocanita de pui este de multe ori preferata tocanitei de vita din cauza timpului de preparare, carnea de pui gatindu-se mult mai rapid. De altfel felul de pregatire al celor doua retete este aprape identic. Se toaca ceapa marunt, se caleste impreuna cu morcovul taiat bucatele ( eu am calit doar ceapa), se adauga puiul portionat ( spatele l-am oprit pentru supa) se condimenteaza, se lasa pana carnea se albeste si scade zeama lasata. Se adauga apa si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic.
Cand carnea este fiarta, separat se amesteca 2 linguri de faina cu smantana si se adauga la tocanita. (Ca sa fiu sigura ca nu se fac cocoloase, opresc focul, pun smantana amestec bine, apoi dau drumul la foc si las cateva minute sa fiarba). Usturoiul se zdrobeste si se adauga, la fel si patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cu mamaliga, branza si muraturi. Reteta Tocanita de pui a fost propusa de amalia aa pe forum culinar.ro. Alte retete recomandate:
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseAi pofta de ceva mega bun? Atunci orice vorba-i de prisos. Hai sa trecem la treaba! M-am gandit sa te rasfat cu niste cotlete...
Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptorOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii