Tocanita ungureasca

Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate, iar in uleiul ramas se ca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. carnita de purcel
  • 150 ml. ulei
  • 2 cepe mari sau 3 mai mici
  • 10 rosii mijlocii si bine coapte
  • 300 gr. masline
  • o lamaie mare taiata in patru
  • 2 linguri boia dulce de ardei
  • o lingurita boia iute de ardei
  • o lingurita piper
  • vegeta sau sare (dupa gust)
  • 2 linguri de bulion
  • o legatura patrunjel verde proaspat
  • o foaie de dafin
  • 20 boabe piper

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate, iar in uleiul ramas se caleste ceapa (care inainte a fost curatata si taiata fideluta) si se lasa pina se inmoaie si capata o culoare galbuie. Se adauga boiaua (amindoua felurile), se amesteca bine, dupa care se adauga bulionul, rosiile taiate marunt, carnea, patrunjelul,vegeta (sau sare-nu prea multa, daca maslinele sint prea sarate), piperul si daca este nevoie putina apa. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute dupa care se adauga maslinele si lamaia. Se introduce oala (de preferat este oala de fonta) in cuptor la foc potrivit si se lasa in jur de 30 min. Fara capac.


Se serveste cel mai bine cu mamaliguta, putin mujdei de usturoi si patrunjel proaspat verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Mosocoarna cu prune
1
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
2
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Parteneri
Pasca cu branza
Bucataras.RO

Pasca cu branza

Daca tot a fost astazi Inaltarea am zis sa pregatesc macar o pasca. Cred ca este cea mai buna pasca ce am mancat-o pana acum,...

Pasca cu branza
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide