Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui
  • 2 catei usturoi
  • 3 cepe
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita chilli
  • 1 lingurita cimbru
  • ulei
  • 100 ml vin
  • 200 g suc de rosii
  • 700 g cartofi
  • 700 ml supa de pui
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare

Cartofii ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa cat sa acopere, ii fierbem pana ce sunt fierti pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam si ii taiem cuburi.

Carnea o spalam o condimentam cu sare si piper si o prajim pe ambele parti in uleiul incins, le scoatem pe o farfurie si in uleiul ramas, adaugam ardei si ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin.

Adaugam vinul si lasam 1-2 min, dupa care adaugam sucul de rosii, condimentele, carnea, usturoiul zdobit, lasam 1-2 min dupa care adaugam supa de pui, lasam sa fiarba cca. 20 min.

Intr-o tava unsa cu ulei adaugam cartofi, sosul de rosii, foile de dafin, condimentam cu sare si piper si dam la cuptorul incalzit pana ce cartofi sunt facuti.

Posibil sa mai fie nevoie de supa sau apa pentru a nu scadea sosul prea mult.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori