Tochitura moldoveneasca

Se spala carnea si se taie bucati mici care se prajesc in untura. Rinichiul se opareste, apoi se tine in apa rece o ora, se taie felii subtiri si se l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o jumatate ficat de porc
  • 2 rinichi
  • 250 gr carne proaspata de porc
  • 1 inima de porc
  • 1 lingura de untura de porc
  • 100 gr branza de burduf
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Se spala carnea si se taie bucati mici care se prajesc in untura. Rinichiul se opareste, apoi se tine in apa rece o ora, se taie felii subtiri si se lasa deoparte. Ficatul se sterge si se taie cuburi mici, care se pun peste carne. La fel se procedeaza cu inima. Amestecul de carne si organe se acopera cu putina apa calda ca sa se poata inmuia bine, se lasa la foc mic o jumatate de ora, dupa care se pun feliile de rinichi. Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se mai lasa zece minute pe foc. Se adauga branza de burduf, se amesteca incet cu o lingura de lemn si apoi se ia de pe foc.
Tochitura se poate servi si fara branza de burduf.

Se serveste cu mamaliguta calda.

Alte retete romanesti:

Ciorba radauteana

Tochitura din maruntaie de pui

Tocanita de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc