Tochitura moldoveneasca

Se spala carnea si se taie bucati mici care se prajesc in untura. Rinichiul se opareste, apoi se tine in apa rece o ora, se taie felii subtiri si se l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o jumatate ficat de porc
  • 2 rinichi
  • 250 gr carne proaspata de porc
  • 1 inima de porc
  • 1 lingura de untura de porc
  • 100 gr branza de burduf
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Se spala carnea si se taie bucati mici care se prajesc in untura. Rinichiul se opareste, apoi se tine in apa rece o ora, se taie felii subtiri si se lasa deoparte. Ficatul se sterge si se taie cuburi mici, care se pun peste carne. La fel se procedeaza cu inima. Amestecul de carne si organe se acopera cu putina apa calda ca sa se poata inmuia bine, se lasa la foc mic o jumatate de ora, dupa care se pun feliile de rinichi. Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se mai lasa zece minute pe foc. Se adauga branza de burduf, se amesteca incet cu o lingura de lemn si apoi se ia de pe foc.
Tochitura se poate servi si fara branza de burduf.

Se serveste cu mamaliguta calda.

Alte retete romanesti:

Ciorba radauteana

Tochitura din maruntaie de pui

Tocanita de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci