Tuslama

Se spala burta si rasolul, apoi se freaca bine cu sare grunjoasa pana devin albicioase. Pe urma, se oparesc cu apa clocotita, se clatesc sub un jet de

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1kg burta de vaca
  • un rasol de vitel (aproximativ 2 kg)
  • 2 morcovi mari
  • o radacina de patrunjel
  • un pastarnac
  • o telina
  • 2 cepe
  • 2 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 2 linguri de otet
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin

Mod de preparare

Se spala burta si rasolul, apoi se freaca bine cu sare grunjoasa pana devin albicioase. Pe urma, se oparesc cu apa clocotita, se clatesc sub un jet de apa rece, se curata si se fierb in apa rece cu putina sare timp de trei-patru ore. Apoi se adauga zarzavatul si ceapa, taiate in sferturi, precum si cateva foi de dafin si boabe de piper, Se continua fierberea pana se inmoaie zarzavatul, dupa care se scoate burta si se taie in fasii, se scoate carnea de pe os si se taie in cubulete. Zarzavatul se paseaza sau se da prin sita si se caleste putin in ulei incins. Se adauga usturoiul pisat si faina, amestecand continuu, pana capata o nuanta aurie, apoi se stinge cu cateva cani de zeama. Se mai lasa pe foc timp de o jumatate de ora, amestecand mereu, apoi se ia de pe foc. Dupa ce s-a racit, se strecoara si se amesteca bine cu otetul si cu cele doua galbenusuri, apoi se toarna peste bucatile de carne si de burta si se mai pune pe foc mic timp de un sfert de ora. Cu cinci minute inainte de a fi gata, se potriveste de sare si piper.
Alte mancaruri retete recomandate

Mancare de mazare

Legume la cuptor

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
5
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Parteneri
Tarta cu dovlecei si bacon
Bucataras.RO

Tarta cu dovlecei si bacon

Este o reteta preluata de la bucataras Ela. Mi-a placut mult cum arata, modul cum se prepara si stiind ca alor mei le plac...

Tarta cu dovlecei si bacon
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola