Varza a la Cluj

Se spala varza, se toaca subtire, se freaca usor cu sare si se clateste cu apa rece. In felul acesta toxinele din varza sunt inlaturate. Carnea tocata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza cruda
  • 500 gr carne tocata
  • 1 ou
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura de bulion
  • 1 cana de smantana

Mod de preparare

Se spala varza, se toaca subtire, se freaca usor cu sare si se clateste cu apa rece. In felul acesta toxinele din varza sunt inlaturate. Carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa intr-o oala in care s-a pus uleiul. Cand amestecul nu mai are sos, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se adauga oul bine batut. Se coloreaza amestecul cu putin bulion, se sareaza si se pipereaza, apoi se lasa deoparte. Varza se caleste cu putin ulei si apa, se imparte in doua si se asaza un strat intr-o forma unsa cu unt sau cu ulei. Peste primul strat se aseaza carnea, se acopera cu restul de varza si se introduce in cuptorul cald. Dupa o ora se adauga un sos de rosii sau de bulion, se adauga jumatate din cantitatea de smantana si se mai lasa o jumatate de ora in cuptor.
Se serveste calda, cu smantana si paine proaspata.

Alte retete romanesti:

Ciorba radauteana Cartofi la cuptor Dulceata de gutui Varza murata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file  afumat de ansoa
1
Aperitive cu peste

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Este absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa
Tarta cu mere si scortisoara
2
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Placinte cu carne si carnati
3
Aperitive cu carne

Placinte cu carne si carnati

Secretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...

Placinte cu carne si carnati
Rasturnata cu ananas si gem de gutui
4
Prajituri

Rasturnata cu ananas si gem de gutui

nimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna

Rasturnata cu ananas si gem de gutui
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
5
Aperitive cu legume

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Un aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Parteneri
Tocana de cartofi noi cu afumatura
Bucataras.RO

Tocana de cartofi noi cu afumatura

Comanda serioasa, asa ca mama Leu a executat...:D

Tocana de cartofi noi cu afumatura
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea