Varza umpluta cu carne de porc

Carnea se toaca marunt, orezul se fierbe iar ceapa se taie marunt. Se aleg foile pentru varza, umpluta iar restul de varza se toaca marunt. rosiile se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr carne de porc
  • 100 gr ceapa
  • 100 ml ulei
  • 100 gr orez
  • 50 gr bulion
  • 300 gr rosii
  • boia dulce
  • foi de dafin
  • piper
  • cimbru
  • sare

Mod de preparare

Carnea se toaca marunt, orezul se fierbe iar ceapa se taie marunt. Se aleg foile pentru varza, umpluta iar restul de varza se toaca marunt. rosiile se taie cubulete. Intr-o tigaie se caleste ceapa, orezul si se adauga bulion, cimbru, piper, sare si jumatate din cantitatea de boia. Dupa ce s-a racit, se adauga carnea si se amesteca pana se leaga. Se asaza 2-3 foi de varza, se pun circa 150 gr de compozitie si se inchide ca un plic. Intr-o tava se asaza un strat subtire de varza, se stropeste cu ulei, se pune sucul de rosii si se asaza varza umpluta. Se completeaza cu putina apa, se pun foile de dafin, intre el si se introduce in cuptorul incins, la circa 200 de grade celsius, pentru o ora. Cu 10 minute inainte de a fi scoase din cuptor, se pun deasupra verzei cubuletele de rosii.
Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.

Alte retete culinare:

Curcan umplut

Muschi de porc la cuptor

Rulada de porc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc