Vinete umplute cu carne la cuptor

Vinetele umplute cu carne la cuptor sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta de vinete umplute aveti nevoie de 6 vinete si 500 g carne tocata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Vinete umplute cu carne la cuptor

Ingrediente

  • 6 vinete potrivit de mari
  • 1/2 kg carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 lingurita de faina
  • 1/2 cana de apa
  • bulion
  • ulei
  • unt sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 lingura de faina
  • 250 ml bulion

Mod de preparare

Vinetele umplute cu carne la cuptor sunt foarte gustoase.

Se oparesc vinetele timp de 10-15 minute intr-un vas a multa apa clocotita. Apoi, se pun pe o planseta de lemn si se lasa sa se scurga 15-20 de minute, dupa care se scobest o parte din miez. Ceapa se toaca, se caleste in ulei incins se adauga carnea tocata, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga oul batut. Se umplu vinetele cu aceasta compozitie. Sosul se prepara astfel: se caleste faina in putin ulei, dupa care se adauga treptat bulionul, miezul vinetelor, tocat marunt, si se potriveste de sare si piper. Apoi, sosul se toarna peste vinete. Se lasa sa fiarba inabusit circa 30 - 40 de minute, apoi vinetele se introduc in cuptorul incalzit si prealabil, pana se rumenesc.


Se servesc fierbinti. Pofta buna! Alte retete culinare gasiti aici: Salata de vinete cu maioneza Vinete umplute cu carne Vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci