Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulamaua cu pui si ciuperci este o mancare pe cat de clasica pe atat de actuala si va fi intotdeauna apreciata la masa.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Ciulama de pui cu ciuperci

Ingrediente

  • Ingrediente:1 piept de pui
  • 1 ceapa medie
  • 250 g ciuperci
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina

Mod de preparare

Mod de preparare:
Intr-un ceaun se pun 2-3 linguri ulei si se calesc ceapa si usturoiul,tocate marunt. Cand se inmoaie ceapa se pune pieptul de pui,taiat cubulete si condimentat. Se lasa pe foc pana se albeste pe toate partile, apoi se adauga ciupercile curatate si taiate felii. Se mai calesc 5 minute, apoi se adauga 2 pahare cu apa. Se lasa la foc mic pana se fierb ciupercile.Smantana lichida se toarna in ceaun amestecand incontinuu.
Intr-un castron se amesteca faina cu 3 linguri apa si se amesteca bine,apoi se amesteca cu 2-3 linguri de ciulama.Amestecul de faina se toarna in ceaun amestecand energic.Se mai fierbe 5 minute,avand grija sa nu se prinda.Se condimenteaza dupa gust.


Ciulamaua de pui cu ciuperci se serveste cu patrunjel si mamaliguta.

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci a fost propusa pe forumul Culinar.ro de andreea-georgiana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc