Pentru ciuperci cu smantana si marar se aleg ciuperci, de preferinta mici, in orice caz foarte proaspete, albe si cu carnea tare. Se curata, se rup picioarele.
Pentru ciuperci cu smantana si marar se aleg ciuperci, de preferinta mici, in orice caz foarte proaspete, albe si cu carnea tare. Se curata, se rup picioarele, iar ciupercile mari se taie in patru sau in mai multe bucati, dupa marmie. Pe masura ce sunt curatite, se arunca intr-o cratita cu apa rece in care s-a pus putin otet si un praf de sare, pentru a nu se innegri inainte de a fi puse foc. Indata ce sunt toate curatite, se pun in cratita sa se inabuse, cu unt si putina sare. Se amesteca din cand in cand se fierb panace apa pe care au lasat-o este aproape scazuta.
Cand sunt gata, se adauga smantana amestecata cu faina si se lasa la foc mic pana incep din nou sa fiarba. Inainte de a servi, se adauga putin marar verde tocat. In loc de a se amesteca cu smantana, faina poate fi prajita usor in unt si stinsa, adaugandu-se apoi smantana. Totul se toarna peste ciuperci si se lasa sa dea cateva clocote.
Ciupercile cu smantana se servesc calde.

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii