Ciuperci umplute cu sos de vin rosu

Se caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga ficateii spalati, stersi cu un servet si taiati in bucatele. Se adauga piper, sare , maiorana si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 6 persoane) 1 ceapa rosie
  • 3 linguri ulei
  • 200 gr. ficatei de pui
  • sare
  • piper
  • maiorana
  • 1 lingura de faina
  • 1 dl. lapte
  • 1 lingura de coniac
  • 1 ou
  • 24 ciuperci
  • Pentru pane: 150 gr. faina
  • 3 oua
  • 200 gr. pesmet
  • Pentru fript: ulei
  • Pentru sos: radacina de patrunjel
  • telina
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de piure de rosii
  • 2 linguri faina
  • 1 dl. supa de carne
  • 2 dl. vin rosu
  • 1 lingura gem de coacaze
  • cimbrisor
  • piper boabe
  • ienibahar
  • Pentru garnitura: orez

Mod de preparare

Se caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga ficateii spalati, stersi cu un servet si taiati in bucatele. Se adauga piper, sare , maiorana si se calesc impreuna. Se presara peste faina (1 lingura), laptele fierbinte si coniacul. Pe foc mic, continuam fierberea pana cand compozitia se desprinde de tigaie. Se ia tigaia de pe foc, se lasa sa se mai raceasca, apoi incorporam oul si punem compozitia in blender sau o trecem prin sita.

Ciupercile (palariile lor) curatate si bine spalate se umplu cu aceasta compozitie si se pun 2 cate 2. Se trec prin faina, ou si pesmet si le frigem in ulei fierbinte.

Se prepara sosul: in ulei fierbinte calim toate verdeturile si ceapa tocate marunt, se adauga piureul de rosii, faina, supa de carne (cubulet) si vinul. Condimentam cu gemul, cimbrisorul tocat, sare, piper, ienibahar si fierbem pana are consistenta unei smantani groase. Trecem prin sita.
Pe un platou rotund, aranjam in mijloc ciupercile pane, de jur imprejur punem garnitura de orez, iar sosul il servim separat, in sosiera.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Ficatei cu bacon si cartofi la cuptor
Bucataras.RO

Ficatei cu bacon si cartofi la cuptor

Foarte bun a iesit!

Ficatei cu bacon si cartofi la cuptor
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa