Ciuperci umplute cu spanac, branza si seminte de pin

Aceasta reteta de ciuperci umplute cu spanac, branza cu mucegai albastru si seminte de pin va iesi delicioasa daca veti folosi bureti de camp cu palarii mari.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci umplute cu spanac, branza si seminte de pin

Ingrediente

  • 450g spanac
  • 6lg ulei de masline
  • o ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 conserva de rosii tocate
  • 1lg zeama de lamaie
  • 25g seminte de pin
  • putin prajite
  • 8 ciuperci mari
  • 100g branza cu mucegai albastru
  • sare si piper

Mod de preparare

1. Daca alegi sa prepari ciupercile pe gratar, pregateste focul cu 30 de minute inainte sa incepi sa le gatesti. Daca folosesti un cuptor, porneste-l cu 10 minute inainte si incinge-l la 230 grade.

2. Spala spanacul si scutura-l de apa. Incinge doua linguri de ulei de masline intr-o cratita mare, adauga spanacul si caleste-l, amestecand incontinuu, pana cand se inmoaie si se lasa la fundul cratitei. Toarna-l intr-o strecuratoare pt a elimina zeama si apoi toaca-l marunt.

3. Incinge doua linguri de ulei intr-o cratita, adauga ceapa tocata si usturoiul si caleste-le 4 minute, pana se inmoaie. Adauga rosiile si zeama de lamaie si lasa sa fiarba 10 minute. Adauga spanacul si semintele de pin prajite, amesteca bine si asezoneaza dupa gust.

4. Indeparteaza coditele ciupercilor, stropeste-le pe ambele parti cu ulei de masline, sareaza si pipereaza din belsug. Prajeste-le prima data pe un gratar timp de 4 minute, cu lamele in jos. Transfera-le pe o farfurie, cu lamele in sus si umple-le prima data cu amestecul de spanac apoi cu branza cu mucegai razuita mare. Aseaza-le din nou pe gratar si prajeste-le 9-10 minute pana cand ciupercile devin fragede iar branza incepe sa se topeasca.

La fel se procedeaza si daca doriti sa le faceti in cuptor.


Ciupercile umplute cu spanac, branza si muguri de pin se servesc calde, ca si garnitura langa gratar sau friptura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide