Aceasta reteta de ciuperci umplute cu spanac, branza cu mucegai albastru si seminte de pin va iesi delicioasa daca veti folosi bureti de camp cu palarii mari.
1. Daca alegi sa prepari ciupercile pe gratar, pregateste focul cu 30 de minute inainte sa incepi sa le gatesti. Daca folosesti un cuptor, porneste-l cu 10 minute inainte si incinge-l la 230 grade.
2. Spala spanacul si scutura-l de apa. Incinge doua linguri de ulei de masline intr-o cratita mare, adauga spanacul si caleste-l, amestecand incontinuu, pana cand se inmoaie si se lasa la fundul cratitei. Toarna-l intr-o strecuratoare pt a elimina zeama si apoi toaca-l marunt.
3. Incinge doua linguri de ulei intr-o cratita, adauga ceapa tocata si usturoiul si caleste-le 4 minute, pana se inmoaie. Adauga rosiile si zeama de lamaie si lasa sa fiarba 10 minute. Adauga spanacul si semintele de pin prajite, amesteca bine si asezoneaza dupa gust.
4. Indeparteaza coditele ciupercilor, stropeste-le pe ambele parti cu ulei de masline, sareaza si pipereaza din belsug. Prajeste-le prima data pe un gratar timp de 4 minute, cu lamele in jos. Transfera-le pe o farfurie, cu lamele in sus si umple-le prima data cu amestecul de spanac apoi cu branza cu mucegai razuita mare. Aseaza-le din nou pe gratar si prajeste-le 9-10 minute pana cand ciupercile devin fragede iar branza incepe sa se topeasca.
La fel se procedeaza si daca doriti sa le faceti in cuptor.
Ciupercile umplute cu spanac, branza si muguri de pin se servesc calde, ca si garnitura langa gratar sau friptura.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise"Picnicul bucatarasilor" Cu capsuni dulci si aromate, am pregatit o prajiturica atat de minunata, curcubeu pe...
Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si friscaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii