Ciuperci umplute cu spanac, branza si seminte de pin

Aceasta reteta de ciuperci umplute cu spanac, branza cu mucegai albastru si seminte de pin va iesi delicioasa daca veti folosi bureti de camp cu palarii mari.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci umplute cu spanac, branza si seminte de pin

Ingrediente

  • 450g spanac
  • 6lg ulei de masline
  • o ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 conserva de rosii tocate
  • 1lg zeama de lamaie
  • 25g seminte de pin
  • putin prajite
  • 8 ciuperci mari
  • 100g branza cu mucegai albastru
  • sare si piper

Mod de preparare

1. Daca alegi sa prepari ciupercile pe gratar, pregateste focul cu 30 de minute inainte sa incepi sa le gatesti. Daca folosesti un cuptor, porneste-l cu 10 minute inainte si incinge-l la 230 grade.

2. Spala spanacul si scutura-l de apa. Incinge doua linguri de ulei de masline intr-o cratita mare, adauga spanacul si caleste-l, amestecand incontinuu, pana cand se inmoaie si se lasa la fundul cratitei. Toarna-l intr-o strecuratoare pt a elimina zeama si apoi toaca-l marunt.

3. Incinge doua linguri de ulei intr-o cratita, adauga ceapa tocata si usturoiul si caleste-le 4 minute, pana se inmoaie. Adauga rosiile si zeama de lamaie si lasa sa fiarba 10 minute. Adauga spanacul si semintele de pin prajite, amesteca bine si asezoneaza dupa gust.

4. Indeparteaza coditele ciupercilor, stropeste-le pe ambele parti cu ulei de masline, sareaza si pipereaza din belsug. Prajeste-le prima data pe un gratar timp de 4 minute, cu lamele in jos. Transfera-le pe o farfurie, cu lamele in sus si umple-le prima data cu amestecul de spanac apoi cu branza cu mucegai razuita mare. Aseaza-le din nou pe gratar si prajeste-le 9-10 minute pana cand ciupercile devin fragede iar branza incepe sa se topeasca.

La fel se procedeaza si daca doriti sa le faceti in cuptor.


Ciupercile umplute cu spanac, branza si muguri de pin se servesc calde, ca si garnitura langa gratar sau friptura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas Zepter
Bucataras.RO

Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas Zepter

Pentru ca sunt la regim azi am pregatit o tocanita cu putine grasimi,iar ajutorul de nadejde a fost vasul Zepter.

Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas Zepter
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise