Ciuperci vanatoresti

Ciupercile se taie felii, apoi se calesc impreuna cu ceapa, intr-o lingura de ulei, apoi se asezoneaza cu sare, piper macinat. In a doua lingura de ul

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 3 linguri de ulei
  • 2 morcovi
  • 2 fire de vedeata de patrunjel
  • 1 lingura de faina (alba)
  • 1 lingura de ceapa rosie (razuita)
  • 1 dl smantana
  • Sare
  • dupa gust
  • Piper boabe dupa gust
  • Mustar
  • dupa gust
  • Foi de dafin
  • dupa gust
  • Coaja de lamaie
  • dupa gust
  • Zeama de lamaie
  • dupa gust
  • Zahar
  • dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se taie felii, apoi se calesc impreuna cu ceapa, intr-o lingura de ulei, apoi se asezoneaza cu sare, piper macinat.

In a doua lingura de ulei se calesc, pana se inmoaie, rondelele de zarzavat, sarea, piperul boabe, coaja de lamaie, foile de dafin si putina apa.

In a treia lingura de ulei, faina si zahar se face o prajeala maronie, turnam peste zarzavatuei, asezonam cu mustar si zeama de lamaie, apoi le zdrobim. Se imbogateste cu smantana, apoi, turnand peste ciupercile calite, le mai fierbem putin.
Alte retete ciuperci recomandate:

Zacusca de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Ciuperci umplute

Ciuperci cu smantana

Ciuperci tocanita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci