Clatite cu cascaval Delaco Sofia

Clatitele cu cascaval Delaco Sofia, ciuperci si sunca sunt delicioase si nu sunt deloc greu de preparat. Clatitele umplute se rumenesc frumos la cuptor, fiind pe placul intregii familii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu cascaval Delaco Sofia

Ingrediente

  • serif;>Aluat
  • serif;>: 100g faina
  • 300ml lapte
  • 4 oua
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • un cubulet de unt topit
  • serif;>Umplutura:
  • serif;> 300g ciuperci (galbiori de preferinta)
  • 200g sunca presata
  • 150g ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de patrunjel maruntit
  • 125ml smantana
  • sare
  • piper si 120g cascaval Sofia
  • serif;>Decorare
  • serif;> – 100g cascaval Sofia razuit
  • unt pentru uns tava si 20g unt maruntit
  • 60ml smantana
  • o lingura de arpagic taiat rondele

Mod de preparare

Pui faina intr-un castron, adaugi laptele si amesteci bine compozitia. Adaugi ouale batute si amesteci totul cu un tel. Presari sarea si piperul si amesteci foarte bine ca sa nu se formeze cocoloase.

Intr-o tigaie torni untul topit, dupa care pui putin aluat pe toata suprafata tigaii si prajesti clatitele pe ambele parti pana devin aurii. Cand sunt gata, lasi clatitele sa se raceasca pe o farfurie.

Speli ciupercile si le tai marunt iar sunca o tai cubulete de aproximativ 1/2cm.

Tai marunt ceapa verde si catelul de usturoi dupa care le calesti putin intr-o tigaie cu ulei incins.

Adaugi sunca si ciupercile pe care le prajesti usor.

Torni smantana si lasi sa fiarba aproximativ 5 minute. Condimentezi cu patrunjel, sare si piper si lasi totul sa se raceasca putin.

Tai cascavalul Sofia in cubulete de aproximativ 1/2cm pecare le adaugi la compozitie.

Umpli clatitele, le rulezi si le asezi pe forma unsa cu unt.

Presari cascavalul razuit, untul maruntit si peste torni smantana.

Bagi forma in cuptorul incins (200C) si lasi la copt aproximativ 12-15 minute.

 


Cand sunt gata clatitele cu cascaval Delaco Sofia presari arpagicul marntit deasupra si servesti cat este cald.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Bucataras.RO

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise