Se poate consuma cald sau rece (reteta originala Stefan Vitca)
Creierul se lasă la decongelat în apă rece, peste 10 ore; între timp se mai schimbă apa, după care se scoate, se spală bine și se stoarce.
Se pregătește o oală cu apă la foc în care adăugăm sare și lingura de oțet, când apa este caldă, se adăugă creierul și se lasă la fiert pe foc mediu 20-30 min.
Intre timp se curăță și se taie ceapa și ciupercile.
Într-o tigaie se topește untul după care adăugăm ciupercile care se înăbușesc la foc mediu, până scade și rămâne untul uleios limpede, atunci se adaugă ceapa tăiată și se mai lasă la foc mediu până se rumenesc frumos, atunci se toarnă vinul peste și se mai lasă 5 min. pe foc până scade și rămâne sos, între timp creierul fiert se scoate și se stoarce bine după care se pune într-o cratiță mai mare pusă la foc mediu în care se încălzește uleiul de măsline, se lasă pe foc 10 min. după care se toarnă sosul de ciuperci cu ceapă peste creier și gata.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseCui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de...
Bomboane de ciocolataDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii