Ficatei cu masline si ciuperci

Ficateii cu masline si ciuperci sunt o mancarica satioasa si gustoasa, iar combinatia este excelenta si pentru cei mici dar mofturosi care fac nazuri cand aud de ficateii de pui.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Ficatei cu masline si ciuperci

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 g ficatei pui
  • 200 g masline
  • 200 ciuperci (conserva)
  • 200 g rosii in bulion( conserva)
  • 100 ml ulei
  • 2 fire ceapa verde
  • 1/2 ardei iute
  • 2 linguri de vin alb
  • cimbru
  • boia iute
  • rozmarin macinat
  • piper & usturoi

Mod de preparare

Mod de preparare:

Ficateii se spala si se curata cu atentie,in cazul in care gasim fiere si se scurg bine de apa.
Ciupercile se scot din borcanel si se scurg,ceapa si ardeiul iute se taie marunt. Din conserva de rosii se scot doar rosiile si se taie felii.
Se calesc ficateii si ceapa impreuna, cateva minute pana ficatul isi schimba usor culoarea. Adaugam ciupercile, maslinele si ardeiul iute. Stingem cu cele 2 linguri de vin si adaugam un praf de rozmarin, iar cimbru,boia,piper & usturoi dupa gust si pofta ( aprox 1/2 lingurita din fiecare) . Dupa 10 minute adaugam rosiile taiate si lasam pe foc alte 10 minute.


Ficateii cu masline si ciuperci se pot servi alaturi de o garnitura din orez.

Reteta de ficatei cu masline si ciuperci a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Carmen-Ana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori