Mamaliga cu ghebe la cuptor este o combinatie ideala pentru o cina in familie, fiind, in acelasi timp, satioasa, usoara si delicioasa.
Ghebele le spalam si le tocam bucati mai mari.
Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei,adaugam ghebele,o cana de apa si potrivim de sare si piper dupa gust,lasam sa fiarba cca 10 min,adaugam mararul,usturoiul zdrobit si mai lasam pe foc cca 5 min,la final cand au fiert ghebele adaugam patrunjelul tocat.
Intre timp facem mamaliga.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt adaugam un strat de mamaliga,turnam ghebele peste,adaugam mamaliga deasupra .(eu am adaugat si un pic de cascaval ras)
Dam tava la cuptor cca 30 min.
Mamaliga cu ghebe la cuptor o servim calda, iar pentru doritorii de picanterii se poate servi si cu sos iutel de la bunatati din natura.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii