Mamaliga cu ghebe la cuptor este o combinatie ideala pentru o cina in familie, fiind, in acelasi timp, satioasa, usoara si delicioasa.
Ghebele le spalam si le tocam bucati mai mari.
Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei,adaugam ghebele,o cana de apa si potrivim de sare si piper dupa gust,lasam sa fiarba cca 10 min,adaugam mararul,usturoiul zdrobit si mai lasam pe foc cca 5 min,la final cand au fiert ghebele adaugam patrunjelul tocat.
Intre timp facem mamaliga.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt adaugam un strat de mamaliga,turnam ghebele peste,adaugam mamaliga deasupra .(eu am adaugat si un pic de cascaval ras)
Dam tava la cuptor cca 30 min.
Mamaliga cu ghebe la cuptor o servim calda, iar pentru doritorii de picanterii se poate servi si cu sos iutel de la bunatati din natura.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii