Mamaliga a trecut demult pragul de mancare simpla, servita in loc de paine. O mancare delicioasa, consistenta si sanatoasa este mamaliga la cuptor cu ciuperci si parmezan.
In primul rand preparam mamaliga. Punem apa la fiert, iar cand este in clocot turnam in fir subtire malaiul, amestecand continuu. Reducem temperatura si mai fierbem mamaliga inca 10 minute, pana cand se desprinde pe marginile oalei. Intre timp ungem o tava putin adanca pentru cuptor cu ulei de masline si o tapetam cu folie.
Luam mamaliga de pe foc, adaugam parmezanul ras, untul si sare dupa gust. Turnam mamaliga in tava pregatita si dam la frigider pentru o ora.
Spalam si curatam ciupercile si le taiem in felii. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie si calim ciupercile impreuna cu cimbrisorul, usturoiul, sare si piper negru dupa gust, pana cand s-au fragezit si surplusul de lichid s-a evaporat.
Adaugam smantana si lasam sa dea in clocot, pana se ingroasa putin.
Scoatem tava cu mamaliga de la frigider, turnam amestecul de ciuperci deasupra. Preincalzim cuptorul la 200 de grade celsius.
Amestecam parmezanul ras impreuna cu pesmetul si cu putina sare si piper, si presaram deasupra. Dam mamaliga astfel preparata la cuptor pentru 20 de minute.
Mamaliga la cuptor cu ciuperci si parmezan se serveste taiata felii, calda.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii